Αλόννησος

Η Αλόννησος είναι ένα πανέμορφο νησί που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος των νησιών των Βορείων Σποράδων, στη μέση του Αιγαίου Πελάγους.

Το παλαιό χωριό είναι τοπικά γνωστό ως Χώρα. Ο λιμένας του Πατητηρίου είναι το κύριο λιμάνι του νησιού και το πρώτο μέρος που επισκέπτεστε κατά την άφιξή σας. Μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 1965 – οι ντόπιοι κινήθηκαν από την Χώρα στο Πατητήρι.


Άλλα χωριά είναι: Ρουσούμ Γιαλός, Βότση, Στενή Βάλα, Καλαμάκια και φυσικά το Παλαιό Χωριό. Ο Δήμος καλύπτει επίσης και τα άλλα νησιά της περιοχής – Γιούρα, Κυρα Παναγία, Πέλαγος, Σκατζούρα, Πιπέρι, Περιστέρα και Δύο Αδέρφια.


Το μήκος του νησιού είναι 4.5 χλμ από Βορειδυτικά προς Νοτιοανατολικά και 20 χλμ από Νοτιοδυτικά προς Βορειοανατολικά.


Το νησί είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, το οποίο είναι το πρώτο πάρκο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα.

Πως Να Φτάσετε Στην Αλόννησο

Από Αθήνα:

  • Με εσωτερική πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς Σκιάθο και έπειτα με το πλοίο της γραμμής στο προορισμό σας, την Αλόννησο!
  • Με Δελφίνι ή πλοίο της γραμμής από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου (165 χλμ. Από Αθήνα). Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 3,5 ώρες με το δελφίνι ή 5 ώρες με το πλοίο.
  • Με πλοίο από την Κύμη (160 χλμ. Από Αθήνα), η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 2,5 ώρες.

Από Σκιάθο:

Υπάρχουν πολλές καθημερινές διαδρομές, το ταξίδι υπολογίζετε σε περίπου 3 ώρες με το πλοίο της γραμμής ή μόνο μια ώρα με το δελφίνι.

Από Βόλο:

Θα βρείτε πολλές διαδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η διάρκεια του ταξιδιού με πλοίο υπολογίζεται περίπου στις 5 με 6 ώρες και 2,5 ώρες με δελφίνι.

Από Θεσσαλονίκη:

Υπάρχει απ’ ευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Hellenic Seaways και ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 3 ώρες.